20 Nisan 2024 Cumartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
 
image

Okunma : 1847  Tarih : 22.01.2022  E-Mail : 

 
SEBAHAT GÜNDOĞDU

ANNE VARSA BENLİK VAR

Günümüzde herkesin bildiği ve eksikliğini en çok yaşadığı tek varlık annedir. ANNE bana göre ev, ocak, kucak, sevgi ve şefkatin birleşip bütünleşerek beden bulduğu bir melektir. Anneyi kelimeler anlatmaya yetmez. Hele ki annenin evlatlarına göstermiş olduğu sonsuz sevgi, şefkat ve merhameti tarifsiz bir mutluluğun çiçek açmış halidir. Varlığı mutluluk, varlığı sonsuzluk olan bu melek olan annenin yokluğu nasıldır dediğinizi duyar gibiyim. Varlığı ödülken yokluğu cezadır annenin. Yokluğu acı varlığı ilaçtır annenin.

Peki, annesiz çocuk nasıl konumdadır? Bana göre annesiz çocuk kapsız eve benzer. Yani nasıl ki kapısız bir eve önüne gelen girer ve barınmak isterse, annesiz çocukta aynı kapısız ev gibi her gelen bir şey söyler, hor görür, yok sayar. Annesi varken kazanılan benliğini bir anda kaybeder çocuk ve anlar ki anne varsa benlik var anne yoksa ellik var. Bir başka değineceğim konuda annesiz çocuğun toplum içinde hissettikleri olacak. Evet, konumuza şöyle başlamalıyım ki Annesiz çocuk bir topluma katılınca insanların davranışlarından dolayı kendini aşağıda görür, çekingen, bir duygusunu ve düşüncesini yansıtamayan, kendini ifade edemeyen bir bireye dönüşür. Annesizlik duygusu o kadar ağır ki ama bazı insanlar bunun bilincinde olamıyor maalesef. Anneleri hayattayken onları kırıyor, üzüyor, hor görüyor, göstermesi gereken sevgiyi göstermiyorlar.

Oysaki bilseler anne gidince kolun kanadın, hayattaki benliğin ve çiçek açan tüm duyguların da solup gidiyor. Benden bu yazımı okuyanlara küçük bir tavsiye; eğer anneleriniz hayattaysa onlara sarılın, sarılamayacağınız durumlarda arayın, yazın, sevginizle onlara çiçekler sunun. Aksi taktirde mezara ektiğiniz çiçekten sizin sevginize karşılık gelmeyecektir. Anneler değer verilmesi ve başa taç edilmesi gereken yere pas pas edilmemesi gereken bir varlıktır..  




 
  YAZARIN ARŞİVİ
 
 
 
  YORUMLAR
 
 
  YORUM YAZIN
 
Adınız Soyadınız :

Yorumunuz :

Güvenlik Kodu : Güvenlik Kodu
Kod :

 






 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA