29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
Saldırı önceden kurgulanmış!


Nevşehir Belediyespor maçında Kulüp Başkanı Metin Saltık ve kulüp yöneticilerine protokol tribününde yaşanan saldırının önceden kurgulandığını iddia eden Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Bize saldırı görüntülerinin içeriğinde öncesinde bir kurgu hazırlanmış olduğunu tespit ettik. Bu olaylar önceden kurgulanmış. Bize yapılan saldırı kurgulanmış. Genel mantık çerçevesinde amaçlarına baktığımızda da moralimizi bozup sahada bu işi avantaja çevirme çabası içerisinde olduklarını düşünüyoruz” dedi.

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 14:13

TFF 3. Lig 1. Grup’ta hafta sonu oynanan Nevşehir Belediyespor-Mersin İdman Yurdu maçında çıkan olayların yankıları sürüyor. Hatırlanacağı üzere Nevşehir’de oynanan maç öncesi tribünlerden Yeni Mersin İdman Yurdu’nun yöneticilerine yönelik saldırıda bulunulmuştu. Mersin kamuoyunun da büyük tepkisini çeken saldırıyla ilgili konuşan Mersin İdman Yurdu Basın Sözcüsü Halim Yiğit, “Futbolu ve saha içini konuşmamız gereken bir süreçte saha dışındaki şiddet olayını konuşuyoruz. Açıkçası bu konuşmayı yaparken kendi adıma utanıyorum” dedi. O gün tribünlerde saldırıya uğrayan Yeni Mersin İdman Yurdu yönetimindeki isimlerden de söz eden Yiğit, “Yönetim Kurulu Başkanımızın dışında Ümit Saltık Başkanımız, Özmen Özkan Başkanımız, Samet Kara Başkanımız ve Servet Özdemir Başkanımız da oradaydı. Ayrıca Mersin’den gelen Mersin İdman Yurdu gönüllüsü dostlarımız, kardeşlerimiz, taraftarlarımız da oradaydı” ifadelerini kullandı.

“MORALİMİZİ BOZMAK İSTEDİLER”

Kendilerine yapılan saldırı görüntülerinin içeriğinde öncesinde bir kurgu hazırlanmış olduğunu tespit ettiklerini öne süren Yiğit, “Bu olaylar önceden kurgulanmış. Bize yapılan saldırı kurgulanmış. Genel mantık çerçevesinde amaçlarına baktığımızda da moralimizi bozup sahada bu işi avantaja çevirme çabası içerisinde olduklarını düşünüyoruz. Futbolun sahada oynanması gerekirken, bu şekilde saldırılarla ve ayak oyunlarıyla şampiyonluğa yürüdüğümüz sırada bu saldırıları bizleri engelleme ve önümüze takoz koyma çabasından ibaret olarak görüyoruz. Bizler protokol tribünündeki yerlerimizi aldık. Koltuklarımıza oturduk. Açıkçası ‘misafir protokol tribünü’ adına ayrılmış bir bölüm de yoktu. Bize ayrılan bölümde başka insanların oturduğunu da gördük. Bunu kalkıp krize çevirmeden uygun bulduğumuz yerlere dağıldık. Açıkçası bir arada da değildik. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı mı, Türkiye Futbol Federasyonu görevlileri mi yoksa Emniyet mi tedbir alıyor; artık hangisi bu düzenlemeyi yapıyorsa burada bir ihmal olduğunu söyleyebilirim. Saldırı, tam Başkanımızın protokol tribüne geldiği anda oldu. Başkanımızın geldiği ana kadar ortada hiçbir şey yokken, rakip takımda kulübün ikinci başkanı olduğu söylenen bir kişi oradan ‘Başkanı protokole oturtmayın, onlar bize Mersin’de kötü davrandı’ gibi bir provokasyona başladı. Yani protokol tribününde, olması gereken yerde değildi. Bir taraftar gibi davranıp saldırıyı oradan başlattı. Ondan sonra sağ tarafımızda 2-3 kişi bize saldırmaya başladı. Daha sonra da olay büyüdü, saldıranların sayısı arttı. Biz orada kadın ve çocukları korumaya çalıştık. O kaosun içerisinden kadınları ve çocukları zor bela çıkarttık” dedi.

“SALDIRI FUTBOLA YAKIŞMADI”

Saldırıya uğramalarına rağmen sağduyulu olmaya devam ettiklerini ifade eden Yiğit, “Bizler yöneticiyiz. Yöneticiliğin sorumluluğu bir defa farklı bir şey. Yönetici sadece kendisinden sorumlu değildir. Yaptığı bir davranışta, bir harekette, eylemde veya söylemde temsil ettiği bütün kitlelere karşı sorumludur. Biz orada 15-20 kişiydik. Birimizin ters bir hareketi, yanlış bir hareketi hepimizin çok daha olumsuz bir duruma maruz kalmasına sebep olabilirdi. Bu anlamda yöneticilerimizle beraber sağduyulu davranarak kendimizi korumaya çalıştık. Ama kurgu yapmışlar. Bize saldırdılar. Çocuk çocuğumuz orada psikolojik anlamda ciddi biçimde etkilendi. Futbola yakışmayan şeyler. Sosyal medyada yaptığım paylaşımda da ‘Orta Çağ zihniyetli yöneticilerin futbolun içerisinde olduğu bir ortamda bu tür hadiselerin açıkçası daha çok görülebilecek şeyler olduğunu’ belirttim. Yapılan saldırı futbola yakışmadı. Biz Mersin İdman Yurdu Spor Kulübü olarak tribünlerimizde her zaman hoşgörü ve saygıyı esas alıyoruz. Rakip taraftarlara, yöneticilere, oyunculara ve teknik heyete karşı gayet sağduyulu ve Fair Play ruhu içerisinde misafirperverliğimizi yerine getirmeye çalışıyoruz. Tabii ki oradaki 3-5 kendini bilmezin saldırıları bir şehre mal edilmemelidir. Nevşehir insanının misafirperverliğini, insani yaklaşımını açık bir şekilde biliriz. Ancak bu tür kişiler bir şehrin ismini lekeliyor. İşin üzücü bir tarafı da bu. Bizim şampiyonluğa yürüdüğümüz süreçte bu, Nevşehir’den başlayan bir süreç değil tabi. Daha önce de bu tür şiddetlere maruz kaldık açıkçası. Önceki dönemlerde Kütahya’dan başlayan saha dışı komplolar, bizleri yolumuzdan etmeye yönelik çalışmalar. Açıkçası bu anlamda kurulan ittifakları da sezmeye başladık. Saldırıya en iyi cevap sahada verilen cevaptır. Keşke 3 puanla dönebilseydik. O zaman çok ayrı bir motivasyonumuz ve mutluluğumuz olacaktı. Ama bir puan da kötü bir sonuç değil” dedi.

 

 



Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA