28 Mart 2024 Perşembe




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
DEPREMZEDE VATANDAŞLAR İÇİN YARDIMLARINIZI ‘BİRİZBERABERİZ.ORG’ ÜZERİNDEN YAPABİLİRSİNİZ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinin ardından kurduğu, yardım almak ve yardımcı olmak isteyenleri efektif ve şeffaf bir şekilde buluşturduğu ‘birizberaberiz.org’ sitesi ile dayanışmayı büyütüyor. Yardım etmek ve yardım almak isteyen tüm vatandaşlar bir tıkla bir araya gelip, yaraları sarmayı sürdürüyor. Depremin ilk gününden itibaren başlatılan çalışmalar ve dayanışma örneği depremin birinci ayında da aynı tempo devam ediyor.

 

Tarih : 6 Mart 2023 Pazartesi 21:24

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yaşanan deprem felaketinin ardından kurduğu, yardım almak ve yardımcı olmak isteyenleri efektif ve şeffaf bir şekilde buluşturduğu ‘birizberaberiz.org’ sitesi üzerinden dayanışmayı büyütmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin depremzede vatandaşlarla olan dayanışması birizberaberiz.org’da büyütülüyor. Yardım etmek ve yardım almak isteyen tüm vatandaşlar bir tıkla bir araya gelip, yaraları sarmayı sürdürüyor.

DAYANIŞMA, DEPREMİN BİRİNCİ AYINDA DA AYNI TEMPO İLE DEVAM EDİYOR

Depremin ilk gününden itibaren başlatılan çalışmalar ve dayanışma, depremin birinci ayında da aynı tempo ile Büyükşehir Belediyesi tarafından devam ettiriliyor. Yardımların zaman koşulu tanımaksızın depremzede yurttaşlar için büyük önem arz ettiğinin farkında olan Büyükşehir Belediyesi, bu yardımların birebir depremzede vatandaşlara şeffaf bir şekilde ulaşmasını sağlıyor. Bu ihtiyaç sürecinin uzun soluklu bir süreç olduğuna dikkat çekerek yardım ağını her geçen gün büyüten Mersin Büyükşehir, bağışları en şeffaf ve efektif biçimde depremzedelere ulaştırıyor.

DEPREMZEDELERE YARDIM İÇİN EFEKTİF, ŞEFFAF PLATFORM: “BİRİZBERABERİZ.ORG”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin Büyükşehir tarafından oluşturulan birizberaberiz.org web sayfası hakkında kurulduğu ilk günlerde bilgi verirken, yardımların bu sayfa üzerinden daha efektif yapılabileceğini ve şeffaf, doğru bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştırılabileceğini vurgulamıştı. Başkan Seçer ifadelerinde şunlara değinmişti:

“Bu iş şeffaf olsun, insanlar nereye gidiyor izleyebilsin diye www.birizberaberiz.org web sayfasını oluşturduk. Orası üzerinden yardımlarınızın da nereye gittiğini görerek, daha şeffaf ve efektif yardım yapabilirsiniz. İstemeniz durumunda biz de yardımlarınızı sizin adınıza doğru yerlere ulaştırma imkanına sahip olabiliriz.”

YARDIMLAR TEK TIKLA DEPREMZEDELERE ULAŞIYOR

birizberaberiz.org adresine girdikten sonra vatandaşların karşısına Anasayfa ekranı geliyor. Anasayfada ‘Gıda-Malzeme Yardımı Yapacağım/ Alacağım’ ve ‘Nakdi Yardım Yapacağım’ şeklinde 2 ana başlık yer alıyor. ‘Gıda-Malzeme Yardımı’ ve ‘Nakdi Yardım’dan oluşan başlıklarda birçok farklı ihtiyaç için, her bütçeye uygun yardım seçenekleri bulunuyor. ‘Nakdi Yardım Yapacağım’ seçeneğine tıklandığında ise şartsız bağış yapılabilecek Türk Lirası, Dolar (Usd), Euro ve Swift Kodu cinsinde hesaplar bulunuyor.

HER TÜRLÜ İHTİYAÇ KALEMİ BU SİTEDE MEVCUT

‘Gıda-Malzeme Yardımı’ yapmak isteyen vatandaşlar, kutucuklar halinde listelenmiş yardım seçeneklerine ulaşabiliyor. Vatandaşlar, almak istediği gıda veya malzemeyi işaretledikten sonra sırasıyla ‘Sepete Ekle/Sepeti Güncelle’ ekranlarına yönlendiriliyor. Devamında karşılayan adımları takip eden vatandaşlar ‘Ödeme’ ekranına geldikten sonra, istenen bilgileri girerek, siparişi onaylayıp bağışını yapabiliyor.

Yapılabilecek gıda ve malzeme yardımı seçeneklerinde de; ‘Gıda Kolisi’, ‘Çadır’, ‘Çocuk Atıştırmalık Seti’, ‘Kadın Hijyen Seti’ ‘Hijyenik Ped’, ‘El Bebek Gül Bebek’, ‘Çocuk Kırtasiye Seti’, ‘Ayakkabı-Terlik’, ‘Eşofman Takımı’, ‘Erkek Hijyen Seti’, ‘Aşhaneye Destek’, ‘Oyuncak’, ‘İç Çamaşırı’ ve ‘Bebek Bezi’ seçenekleri yer alıyor.



Paylaş :
 
Etiketler :  deprem, yardım, birizberaberiz.org, mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA