29 Mart 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
BÜYÜKŞEHİR TARSUS KADIN VE ÇOCUK BİLİM ATÖLYESİ’NDE ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığına bağlı olan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi, farklı eğitim programlarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

 

Tarih : 26 Ocak 2023 Perşembe 14:03

Geleceğin bilim insanlarının ortaya çıkması adına olağanüstü çaba harcanan Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Atölyesi’nde, farklı şehirlerde üniversitelerde okuyan ve yarıyıl tatili için ailelerinin yaşadığı yer olan Tarsus’a gelen üniversite öğrencilerine yönelik olarak 4 günlük eğitim programı düzenlendi. Programa Tarsus Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler de katılım gösterdi. Atölyede daha önceden eğitim almaya başlayan lise öğrencilerinin de ‘Bilimde Mesafeler Engel Değil Projesi’ kapsamında destek verdiği programda, üniversite öğrencilerine ileri seviyede robotik kodlama, teknoloji becerilerini geliştirme, 3 boyutlu tasarım, vex robotics turnuvalarına hazırlık ve yazılım geliştirme konularında destekleyici bilgi sunumu yapıldı.

Bilgisayar mühendisliğinden bilgisayar programcılığına, fen bilgisi öğretmenliğinden edebiyata kadar farklı bölümlerde okuyan üniversite öğrencilerinin katıldığı çalışmada ekran sunumlarının ardından uygulamalı faaliyetler gerçekleştirildi. Eğitim programı sonunda öğrencilere katılım sertifikası verilecek.

“ÖĞRENCİLERİN BECERİLERİNİ DAHA İLERİ SEVİYEYE TAŞIMAYI HEDEFLİYORUZ”

Büyükşehir Tarsus Kadın ve Çocuk Bilim Teknoloji Atölyesi Birim Sorumlusu Emre Aşkın, yapılan çalışmanın detaylarını paylaşarak, “Sömestir dönemi olduğu için memleketimizin öğrencileriyle bugün bir çalışma gerçekleştiriyoruz. İleri seviyede robotik kodlama eğitimi gerçekleştiriyoruz. Bu eğitim kapsamında çocuklara vex roboticsin turnuvalarına hazırlık, yazılım geliştirme ve 3 boyutlu tasarım gibi konularda eğitimler vermekteyiz. Bu eğitimlerle birlikte öğrencilerin bu alandaki becerilerini daha ileri seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Çünkü bu 2014 yılından beri ülkemizde trend bir konu” dedi.

Öğrencilerle birlikte bu alandaki çalışmalara destek sağladıklarını ifade eden Aşkın, “Bugün burada eğitmen olarak tek değilim. Liseli öğrencilerim de var. Daha önceden eğitim alan öğrencilerimizle birlikte bu çalışmayı organize ettik. Yürüttüğümüz ‘Bilimde Mesafeler Engel Değil Projesi’ ile bunu birleştirerek farklı bir eğitim modeli kurguluyoruz. Burada biyoküler, genetik mühendisliği, fen bilgisi öğretmenliği, bilgisayar programcılığı, bilgisayar mühendisliği gibi çeşitli farklı bölümlerden gençler var. Gençlerin heyecanını paylaşıyoruz” diye konuştu.

“FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ BÖLÜMÜME DE ÇOK KATKISI OLDUĞUNA EMİNİM”

Mersin Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği son sınıf öğrencisi Beyza Nur Tokataş, programın kendisine çok faydalı olacağına inandığını söyleyerek, “Robotik kodlama eğitimini instagramda gördüm, katılmak istedim. Mersin’de oturuyorum, bu eğitim için Mersin’den gelip gidiyorum. Çok güzel ilerliyor. Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümüme de çok katkısı olduğuna eminim, olacağını da hissediyorum. Öğrencilerin hep ileri yeni nesil olmalarını istiyoruz ama bizler öğretmenler olarak kendimizi de geliştirmeliyiz. Teşekkür ederim, çok güzel bir etkinlikti” diye konuştu.

“DAHA ÖNCE BÖYLE BİR EĞİTİM ALMAMIŞTIM”

Pamukkale Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri son sınıf öğrencisi İlkay Ersoy da, “Sömestir tatilinde evime geldiğimde instagram adresinden Büyükşehir Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik. robotik kodlama eğitimi olduğunu gördüm. Kaydoldum.Şu an ikinci günündeyiz çok güzel bir eğitim. Daha önce böyle bir eğitim almamıştım” şeklinde konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÇOK BÜYÜK İMKANLAR SAĞLADI”

Aslen Şanlıurfalı olan ve Tarsus Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü’nde okuyan Sedat Basık ise “Büyükşehir Belediyemize buradan teşekkür ederim. Gerçekten de üniversite öğrencilerine çok büyük imkanlar sağladılar. Abonman olarak, çamaşır kafe olarak çok güzel imkanlar sağladılar. Onlara teşekkür ederim” dedi.

 

 



Paylaş :
 
Etiketler :  kadınveçocukbilimatölyesi, üniversite, eğitim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA