24 Haziran 2024 Pazartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
“MESLEĞİMİZ TEHDİT ALTINDA”


Mersin Barosu 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Cumhuriyet Alanı’nda tören düzenledi. Mersin Barosu ile Türkiye Barolar Birliği ve 81 ilin baro başkanlarının eş zamanlı yaptığı ortak basın açıklamasında, “Mesleğimiz tehdit altında. 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutlayamıyoruz” denildi.

 

Tarih : 5 Nisan 2022 Salı 11:56

Mersin Barosu yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, stajyer avukatlar ve CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in katılımıyla gerçekleşen tören, Mersin Büyükşehir Belediyesi Bandosu’nun eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mersin Barosu Başkanı Gazi Özdemir, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından ortak basın açıklamasını okuyarak, hukuk sistemindeki aksaklıklara, avukata yönelik artan şiddete, çoklu baro sistemine ve avukatlık mesleğinin sorunlarına dikkat çekti. Özdemir açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“YARGI BAĞIMSIZLIĞININ SAĞLANAMAMASI, HUKUKA GÜVENİ AZALTIYOR”

“Mesleğimiz tehdit altında. 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kutla(ya)mıyoruz. Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sağlanamaması; yargıya güven ve hukuka inancı azaltırken, avukatlık mesleğinin itibarını zayıflattı. Yargı bağımsızlığını, hukukun üstünlüğünü, insan haklarını savunacağız. Avukatlık mesleğinin itibarını kimseye teslim etmeyeceğiz.

Hukuk fakültesi kontenjan ve sayılarının ihtiyaç durumu gözetilmeden ve barolara danışılmadan artırılması, avukatlık mesleğinde nitelik kaybına sebep oluyor. Üniversite giriş sınavında hukuk fakültesi barajının yükseltilmesini sağlayarak meslekteki niteliksizleşmenin önüne geçeceğiz.

“AVUKATA ŞİDDETİ NE OLURSA OLSUN DURDURACAĞIZ”

Avukata yönelik şiddet mesleğimizi icra ettiğimiz mekânların sınırlarını aşarak, meslek grubumuzu hedef haline getiren ve can alan, ülke çapına yayılmış bir şiddet türü haline geldi. Avukata yönelik şiddeti ne olursa olsun durduracağız. Meslektaşlarımızı ekonomik, sosyal ve psikolojik şiddet karşısında yalnız bırakmayacağız.

“AVUKATLIK ÜCRETLERİ İNSAN ONURUNA YARAŞMIYOR”

Bağlı çalışan avukatların ücret ve özlük hakları kanuni bir statüye; stajyer avukatlar eşit nitelikteki diğer hukuk mesleklerinin stajyerleri ile eşit koşullara sahip değil. Bağlı çalışan avukatların emek mücadelesini sahipleneceğiz. Stajyer avukatların önündeki kanuni engellerin kaldırılmasını sağlayacağız. Avukatlık ücretleri insan onuruna yaraşır şekilde, avukatın sarf ettiği emeği ve üstlendiği sorumluluğu karşılamıyor. Ücret tarifelerinde olması gereken artışları; ödemelerin zamanında yapılmasını sağlayacağız.

“ADALETE ERİŞİMİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ”

Adalete erişim önünde avukatlar ve yurttaşlar için ekonomiye, mekâna ve zamana dayalı engeller bulunuyor. Adalete erişimin önündeki engelleri kaldırmak için yetkili makamlarla kurulacak kesintisiz iş birliği ile çözümleri birlikte hayata geçireceğiz. Kamu avukatları ek gösterge, mobbing ve mesleki bağımsızlıklarının korunması sorunu hâlâ çözülmedi. Baroları kamu avukatlarının meslek örgütü haline getirecek, sorunlarını çözeceğiz. Çoklu baro kanunu ile meslek örgütlerimiz bölündü. Baroları Birliğimizde birleştireceğiz.Hiçbir avukatı yalnız, hiçbir vatandaşı savunmasız bırakmayacağız.5 Nisan Avukatlar Günü’nü birlikte kutlayacağız!

 

 

 



Paylaş :
 
Etiketler :  mersinbarosu, avukatlargünü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA