24 Haziran 2024 Pazartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ATATÜRK’ÜN TARSUS’A GELİŞİNİN 99. YILDÖNÜMÜ KUTLANDI


Tarsus Belediyesi, Atatürk’ün Tarsus’a gelişinin 99’uncu yıl dönümünü bir dizi etkinlikle kutladı. Düzenlenen etkinliklere katılan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, ‘’ Atamızın bizlere bıraktığı emanetlere sonsuza kadar sahip çıkacağız, Ulu Önderimizin Tarsus’a gelişini bir kez daha kutluyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 17 Mart 2022 Perşembe 15:26

Tarsus Belediyesi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 17 Mart 1923’de Tarsus’a gerçekleştirdiği ilk ziyaretinin yıldönümünü çeşitli etkinlikler ile kutladı.  İlk olarak Tarsus tren garında Atatürk’ün temsili karşılanması ile başlayan programda, kentin çeşitli okullarından öğrenciler katılım sağlayarak şiirler okudu. Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından oynanan halk oyunları ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yâd edildi. Hatıra fidan dikiminin de yapıldığı program, Cumhuriyet Meydanına Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüş ile devam etti. Meydanda Atatürk Anıtına çelenkler sunularak, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Törene, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, ilçe protokolü ve gaziler katıldı.

ATATÜRK’ÜN TARSUS’TA YEDİĞİ KISIR, MARUL VE AYRAN İKRAMI YAPILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ayrıldığı 19 Mart’a kadar Tarsus’ta incelemelerde bulunup Tarsus Şelalesine uğramış ve kendisine ikram edilen kısır, marul yiyip ayran içmişti. Bu sebeple etkinlikler kapsamında Atatürk’ün Tarsus Şelalesi’nde yediği, kısır, marul ve ayran Atatürk’ü anmak üzere vatandaşlara dağıtıldı.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Atatürk’ün, Tarsuslular sizinle gurur duyuyorum sözünü hatırlatarak,’’ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı emanetlere sonuna kadar sahip çıkacağımızı bir kez daha yineliyoruz şehrimize gelişini bir kez daha kutluyoruz’’ diye konuştu.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  tarsusbelediyesi, atatürküntarsusagelişi, kutlama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA