24 Haziran 2024 Pazartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
AKARYAKIT ZAMLARI İSYAN ETTİRDİ


Akaryakıta getirilen yüzde 200’lere varan zamlarla beraber taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafı kontak kapatma noktasına geldi.

 

Tarih : 14 Mart 2022 Pazartesi 16:38

Şoförlerin akaryakıta getirilen yüksek zamlardan sonra kontak kapatma noktasına geldiğini ifade eden Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı akaryakıt zamlarıyla ilgili toplantı düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen toplantıda, mağduriyetlerini dile getiren şoförler seslerinin duyulmasını istedi.

“BUNLAR ŞOFÖRLERİN İMDAT ÇIĞLIĞI!”

Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Veysel Sarı, şoförlerin mağduriyetine dikkat çekmek için açıklama düzenledi. Şoförlerin akaryakıt zamlarından sonra evlerine ekmek götüremeyecek duruma geldiğine dikkat çeken Sarı, “Bir süredir art arda akaryakıta yapılan zamlar ülkemizde gündemin birinci konusu olmayı sürdürüyor. Akaryakıta yapılan bu zamlardan dolayı gündemde olan konulardan bir başkası ise, taksici, minibüsçü, otobüsçü ve kamyoncu esnafımızın kontak kapatma noktasına gelmiş olmasından dolayı duyulmayan “imdat” çığlıklarıdır. Yine gündemde olan diğer bir başka konuda kredi kullanarak aracını yenileyen, zaruri ihtiyaçları için kredi kullanan esnafımızın kredi borçlarını ödeyemediği için hacizlerle karşı karşıya kalmasıdır. En önemlisi ise evine ekmek götüremez duruma getirilmiş olmasıdır” dedi.

“ESNAFIMIZ ADINA ENDİŞELİYİM”

Şoför esnafı adına endişeli olduğunu dile getiren Sarı, kontak kapatma noktasına gelindiğini söyledi. Akaryakıt fiyatlarından söz eden Sarı, “Yapılan yüzde 200’leri de aşan zamlar sonrası Mersin’de benzinin litre fiyatı 20.51 TL, dizel yakıtın fiyatı 22.94, Pro dizel 22.97 ve LPG yakıtın fiyatı ise 10.28 TL’dir.  Hal böyle olunca benim değerli çilekeş yurtsever değerli esnafımın da kamu sektörü taşımacılığıyla rekabet etme imkânı da ortadan kalktığı için şoförlerin önündeki tek seçenek ‘kontak kapatmak’ olacaktır” diye konuştu.

“AKARYAKITTAN ALINAN ÖTV’LER KALDIRILSIN”

Akaryakıt zamlarının sebze ve meyve fiyatlarını da körüklediğini ifade eden Sarı, en azından ÖTV’lerin kaldırılmasını istedi. Bellerini doğrultamaz hale geldiklerine dikkat çeken Sarı, “Yapılan bu zamlar sonrası maalesef bıçak kemiğe dayanmış ağır zamlar altında belimizi doğrultamaz duruma gelmiş bulunmaktayız. Diyoruz ki;  en azından akaryakıttan alınan ÖTV’ler kaldırılsın, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlara özel bir indirim getirilsin. Ayrıca, sebze ve meyve taşıyan kamyonlardan, insanları birbiri ile buluşturan otobüslerden yol geçiş ücretlerini kaldırın ki, özellikle ana kentlerde fiyatların düşmesi sağlansın. Akdeniz’den Anakara, İstanbul, İzmir’e sebze, meyve taşıyan bir kamyonunun gidiş- dönüşlerde yakıta harcadığı paranın 7 ile 10 bin lira arasında olduğunu düşünürsek yaşanılan krizin boyutlarını daha iyi anlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

“BİZLERİ KONTAK KAPATMAYA MECBUR ETMEYİN”

Evlerine ekmek götürmek için destek beklediklerini söyleyen Sarı, “Lütfen bizleri halkımıza hizmetten alıkoyacak eylemlere sürüklemeyin” dedi. Kontak kapatmanın sorunu çözmeyeceğine değinen Sarı, şunları söyledi:

“Belki ‘kontak kapatmak’ sorunu çözmeyecek ancak, gücü büyük sektöre hizmet verenlerin bizlerin ekonomik yönden daha da kötüye gidişine engel olacaktır. Bir kez daha ifade ediyorum. Bizleri kontak kapatmaya mecbur etmeyin. Tek isteğimiz insana yakışır bir yaşam içinde olmaktır. İcra kapıların düşmeden, sofralarımızda aş, geleceğimiz çocuklarımıza iyi bir gelecek için ‘zamlara hayır’ diyoruz.”

 



Paylaş :
 
Etiketler :  mersinşoförlerodası, veyselsarı, akaryakıtzammı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA