14 Mayıs 2024 Salı




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
“HERKES KAZANCI ORANINDA VERGİLENDİRİLMELİ”


Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, tüm esnaf ve sanatkarların 33. Vergi Haftasını kutlayarak “ Biz esnaf ve sanatkarlar vergilendirilmiş kazancın kutsal, verginin ise kutsal bir insanlık görevi olduğuna inanıyoruz. Ülkemizin kalkınmasında ve güçlü devlet olmasında en büyük etken şüphesiz ki ödenen vergilerdir” dedi.

 

Tarih : 23 Şubat 2022 Çarşamba 12:01

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal ve Gelir İdaresi Grup Müdürü Bekir Yiğit bu yıl 21- 27  Şubat  tarihleri arasında 33’üncüsü Kutlanan Vergi Haftası kapsamında Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’i ziyaret etti.

Mersin Kahveciler Odası Başkanı Nihat Dağdelen, Mersin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Doğan Gündüz, Mersin Çiçekçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ahmet Özdemir, Mersin Kunduracılar Odası Başkanı Fatih Özcan, Mersin Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Ümit Özkan’ın hazır bulunduğu ziyarette, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal, günün anısına Başkan Dinçer’e buket çiçek takdim etti.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer’de Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal ve Gelir İdaresi Grup Müdürü Bekir Yiğit’in vergi haftalarını kutladı. Dinçer, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının artırılması gerektiğini belirterek, vergisiz kazanca izin verilmemesi gerektiğini söyledi. Esnaf ve sanatkarların alın terini sermayesine katarak devletine karşı yasal sorumluluğunu yerine getirdiğini kaydeden Başkan Dinçer, az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınarak herkesin kazancı oranında vergilendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Konuşmasının devamında kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye hız verilmesi gerektiğini kaydeden Başkan Dinçer, “Bizler kendi içimizde iç kontrolü sağlıyoruz ama ayrıca vergi dairemizle kayıt dışı konusunda işbirliği içerisinde çalışıyoruz. Bugün kayıt dışı ekonomi esnafımızın kazancına en büyük gizli ortak. Kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınması, hem esnafımızı haksız rekabetten koruyacak, hem de devletimizin vergi gelirin arttıracaktır” dedi.

Esnaf ve sanatkarların alın teriyle küçük sermayesiyle Ahilikten gelen kültürüyle devletine karşı her zaman yasal sorumluluğunu yerine getirdiğinin altını çizen Başkan Dinçer, “ Ahilik geleneğinde esnafımız devletin ayakta kalması adına üzerine düşen her türlü sorumluğu yerine getirmektedir. Bizler biliyoruz ki devletimizin tek gelir kaynağı vergisel finanstan oluşmaktadır. Vergi ödenmediği takdirde devletin hizmet çarkında aksama yaşanır, yatırımlar durur.  Bunun için esnafımız vergisini son kuruşuna kadar ödemektedir. Ben bu bağlamda tüm esnafımızın ve vergi dairemizin vergi haftasını kutluyor, tüm esnafımıza bereketli bol kazançlar diliyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.



Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, esob, vergi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA