30 Nisan 2024 Salı




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ALİ BİLİR TÜRSAB BAŞKANLIĞINA ADAY


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan Adayı Ali Bilir, Mersin turizminin canlanması için ve yabancı turistin kente gelmesi için en önemli şeyin havalimanın bir an önce açılması olduğunu belirtti.

 

Tarih : 30 Eylül 2022 Cuma 14:52

Ekin KIRARSLAN

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 23. ve 24. Dönem Yönetim Kurulu üyeliği ve yönetim kurulu başkan yardımcılığı yapan ve 10 gün önce görevinden istifa ederek TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Eski TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Bilir, ziyaret ettiği Mersin’de Mersin basını ile bir araya geldi.

Mersin’de basın ile bir araya gelen Ali Bilir, 5 yıl önce göreve gelirken ülke turizmi, bölge turizmi, illerin turizmi için ve bu turizmde faaliyet gösteren seyahat acentaların kalkınması için sorunların çözülmesi için yola çıktıklarını söyledi. Fakat bu 5 yıllık süre sonunda beklenen performansın gösterilmediğini, yönetim kurulu başkanının devlet ve bakan ile girdiği kavga sonucu bütün yönetim camiasını ve bütün acentaların bu sistemin içine çekmeye çalıştığını dolayısıyla sorunların çözümü noktasında önümüz tıkandıklarını aktaran Bilir, “Önümüzün açılması yeni bir sayfa açmak için ben başkan adayı olarak yola çıktım.” dedi.

“BİRLİKTE YAPACAĞIZ”

Sözlerine projelerinin en önemlisinin bölgede yer alan bölge başkanlıklarını ve illerdeki acentaları bağımsız kılmak, bağımsız tutmak, bölgedeki kaynakların, gelirlerin, üye aidatlarının yarısını bölgelerde bırakmak olduğunu söyleyerek devam eden Bilir, “Geriye kalan finansın, genel merkez destekli olarak Mersinin turizminin daha çok tanıtılması, Mersine daha fazla ziyaretçi gelmesi, Mersinin turizm potansiyellerinin öne çıkartılması, Mersin için yeni destinasyonlar eklenmesi, Mersini, Adana gibi yakın bölgelerdeki illerin destinasyonları ile birleştirilmesi ve Mersine gelen günü birlik ziyaretçilerin Mersinde konaklaması için yeni alternatifler oluşturulması projelerini, Mersindeki acentalar ile birlikte yapacağız. Mersindeki acentalar buna muktedir ancak önleri kapalı olduğu için bu çalışmaları istenilen boyutta yapamıyor.” diye konuştu.

“MERSİN ÇOK ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON”

Ali Bilir, Mersin’in Türk turizmi için Akdeniz bölgesinde çok önemli bir destinasyon olduğunu ve bakıldığı zaman Antalya’dan farklı olmayan bir yer olduğunu fakat Antalya’ya 15-20 milyona yakın ziyaretçi gelirken, Mersinin bugün turizmde hak ettiği yerde olmadığını ve bunu göreve geldikleri zaman kısa süre içerisinde her bölgede olduğu gibi Mersinde de yeniden bir ivme kazanılması için çalışacaklarını belirtti.

“HAVALİMANI BİR AN ÖNCE TAMAMLANMALI”

Yabancı turistlerin Mersin’e çekilmesi için önündeki engellerden birincisinin tanıtım ikincisinin ise altyapı olduğunu, altyapıdan kastının ulaşım, havalimanı olduğunu belirten Bilir, havalimanın bir an önce tamamlanması gerektiği çünkü yurtdışından özellikle Avrupa ülkelerinden Türkiye için önemli pazarı olan Rusya, İngiltere, Almanya ve yakın bölgeler olarak gördüğümüz komşu ülkeler İran ve yine uzak bölgelerden baktığımız zaman ABD’nin Türkiye’ye turizm açısından yoğun talebi olduğunu ifade etti.

“SADECE YURT İÇİ DEĞİL YURT DIŞINDAN DA ZİYARETÇİ GELMESİNİ SAĞLAYACAĞIZ”

Diğer yandan Bilir, Antalya’nın yoğun turist talebini zaman zaman karşılayamaz durumda olması dolayısıyla Mersin’e uçuşların bir an önce başlanmasını yani havalimanın bir an önce açılması çünkü devletin ziyaretçi ve döviz getirisine ihtiyaç olduğunu dolayısıyla bunun anlaşılamaz bir şey olmadığını ve bunu daha anlaşılır bir hale getirerek Mersin’e sadece yurtiçinde değil yurtdışından da ziyaretçilerin gelmesini hep birlikte sağlamamız gerektiğini söyledi.

“MERSİN’İN TURİZM YÖNÜNDEN PATLAMASI İÇTEN BİLE DEĞİL”

Göreve geldiği zaman TÜRSAB olarak, hem yurtiçinde hem de yurtdışındaki turizm faaliyetlerinde tanıtımlarında bunu anlatacaklarını ve Mersin’in iç turizm konusunda da gelen turist sayısını çok az olduğunu ifade eden Bilir, “Mersin’de bugün müthiş bir sahil şeridi var. Hemen 4-5 saat mesafede Antalya var. Ne oluyor da Antalya’ya 16 milyon insan geliyor bir anda. 3-4 saat mesafedeki Mersine az geliyor ve yine aynı şekilde Antalya ile Mersin arasındaki karayolu ulaşımının da iyileştirilmesi projesini devlete turizmin önemini anlatarak anlatacağız ve uçuşta sağlayınca, ülkelerden direk uçuşlar olunca, yeni destinasyonların Mersin’in turizm yönünden patlaması içten bile değil.” ifadelerine yer verdi.

“TURİSTLER MERSİN’E GELEMEYE BAŞLAR İSE YATIRIMCILARDA GELECEKTİR”

Mersin’in altyapısının turizm için yeterliliği konusunda yol, havalimanı, ulaşım gibi konular devlet yatırımları alakalı olduğunu altyapıya oteli ve turistik tesisler de koyulduğunu zaman bunun arz-talep dengesine göre kendisini ortaya çıkardığını ifade eden Bilir, “Yani biz buraya turisti getirmeye başlayınca, yatırımcılar şunu görecek yani evet Mersine fazla turist gelmeye başladı. Mersin’deki şu anki oteller bunu karşılamıyor. Mersin’deki restoranlar bunu karşılamıyor. Bu sefer otelci diyecek ki ikinci oteli yapayım. Sonra başka bir yatırımcı ben başka bir otel yapayım diyecek işte ben bir hastane yapayım gibi durumlar ortaya çıkacak. Bu kendiliğinden otomatik olarak doğuracak. Şimdi Antalya’ya her geçen gün otel yapılıyor niçin çünkü ihtiyaç oluyor. Otel ihtiyacı olmasa bu olmayacaktı. Turistler Mersin’e gelmeye başlar ise, yatırımcılarda gelmeye başlayacaktır.” dedi.

“MERSİN AGRO, DOĞA VE KÜLTÜR-SANAT TURİZMİ YÖNÜNDEN ÇOK GÜÇLÜ”

Mersin’in agro turizm, doğa turizmi ve kültür-sanat turizmi yönünde de çok güçlü olduğunu ve bu turizm türlerinde öne çıkartılması gerektiği ifade eden Bilir,  Zaman zaman müze-ören yerleri yıllarca bakım ve tadilatının sürdüğünü bu bakımlar ve tadilatları artık bir yerde bitmesi gerektiğini ya da kısmi olarak müze-ören yerlerinin açılmasını söyleyerek, “Yani bir ören yerini siz tamamen kapattığınızda insanları gelmesini otomatik olarak engelliyorsunuz.” ifadelerine yer verdi.

“MERSİN ÇOK ÖNEMLİ BİR KONGRE MERKEZİ”

Bilir, turizme sadece deniz-kum-güneş olarak bakmadıklarını Mersin’in aynı zamanda çok önemli bir kongre merkezi olduğunu ve büyük tesisler büyük oteller ile birlikte Eylül- Ekim aylarında deniz-kum-güneş sezonu kapandığı zaman Ekim ayından Mayıs ayında kadar, 4-5 ay kongre ve spor turizminin etkin olabileceğini ifade ederek, “Bugün bütün Türkiye’deki amatör takımlardan tutundan süper lig takımlarına kadar Avrupa’daki lig A takımlarına kadar Antalya gelip kamp yapıyor. Niye Mersinde yapmasın, çünkü uçuş, çünkü tesis bir tanesi başladığı zaman kendiliğinden otomatik olarak gelecek.” sözlerini kullandı.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  türsab, alibilir, mersin, acenta, turizm, başkanadayı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA