29 Nisan 2024 Pazartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
ÜRETEN KADIN KAZANAN KADIN


Mersin Büyükşehir Belediyesi, boş zamanlarını üreterek değerlendiren kadınların emeklerini kazanca dönüştürmeye devam ediyor.

 

Tarih : 19 Eylül 2022 Pazartesi 12:32

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde kent genelinde yürütülen üretici kadın stantları projesi, bir kez daha Tarsus Kültür Park’a taşındı. Tarsus Kültür Park’ta 2 gün boyunca açık kalan 28 stantta 52 kadın ürünlerini satma imkanı bulurken, 17-18 Ekim’de de yine aynı noktada stant kurulacak.

Çukurova bölgesine has lezzetler arasında yer alan kokulu çörekten biberli ekmeğe, yine yöreye özgü iğne oyası işlemeli tülbentlerden yün işlemelere kadar onlarca çeşit ürünün kolaylıkla bulunabildiği Büyükşehir Üretici Kadın Stantları, bu ürünlerin yeni nesiller tarafından da tanınmasına imkan veriyor.

Ev ekonomilerine destek olmak, durağan yaşamlarını hareketlendirerek yeni bir çevre kazanmak ve bin bir emekle ürettikleri ürünlerini kazanca dönüştürmek için çaba harcayan kadınlara umut ışığı olan üretici kadın stantları projesi, katılımcı her kadın için ayrı bir anlam ifade ediyor.

 “EVİME KATKIDA BULUNUYORUM”

3 çocuk annesi Zahide Öbek, evde ürettiği el işi ürünleri stantlarda sattığını belirterek, “Mersin Büyükşehir’e bu imkanı verdiği için teşekkür ediyorum. Evimizde üretip, bu ürünleri satıyor, evime katkıda bulunuyorum. Çok teşekkür ediyorum. Mersin’e gidiyoruz, açık havada, parklarda satış yapıyoruz” dedi.

3 ÇOCUK VE 6 TORUN SAHİBİ ÜRETİCİ KADIN

El işi iğne oyalı tülbentler başta olmak üzere, daha birçok ürünü üreterek stantlarda satan bir başka kadın Zülbiye Güler’de, “3 çocuk annesiyim. Çocuklarım evlendi ve 6 torunum var. Üretmeyi seven biriyim. Evde üretiyorum; hem kendi harçlığımı çıkartıyorum, hem de arkadaşlarla vakit geçiriyorum. Başkanımız Vahap Seçer’e, bize bu imkanı verdiği için çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.



Paylaş :
 
Etiketler :  üretici, kadın, tarsus

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA