3 Mayıs 2024 Cuma




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
MERSİN MUTFAK KÜLTÜRÜ TANITILACAK


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2021 yılı Eylül ayında ihalesi yapılan ve Ekim ayında çalışmalarına başlanan ‘Mersin Mutfak Kültürü Evi ve Karamancılar Konağı’nın restorasyon yapım işi çalışmaları hızla devam ediyor.

 

Tarih : 3 Eylül 2022 Cumartesi 10:35

Fen İşleri Dairesi, koruma alanı sınırları içinde bulunan ve Mersin’in eski yerleşim alanı olan bölgedeki, tarihi Karamancılar Konağı’nın yeniden kente kazandırılması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Restorasyon tamamlandığında, 2 bloktan oluşan Karamancılar Konağı’nın zemin katlarında, Mersin Mutfak Kültürü’nün tarihten günümüze ziyaretçilere tanıtılması hedefleniyor.

Ayrıca yapıda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kentin ileri gelenleri tarafından Kuvayi Milliye’nin başlatılması yönündeki kararların alındığı toplantının da canlandırılması yapılacak. Yapının üst katında ise yöresel yemeklerin sunulacağı bir restoran ile aşçılık eğitimlerinin verileceği mutfak atölyeleri; müzik, resim, el işi gibi farklı alanlarda eğitim verilecek ve sunum yapılacak atölyeler de bulunacak.

“KARAMANCILAR KONAĞI BİRÇOK MUTFAK KÜLTÜRÜNE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK”

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’nda Restorasyon Uzmanı Yüksek Mimar ve Karamancılar Konağı’nda Kontrol Mühendisi olarak görev yapan Aysel Selcan Küçükalıç Erturhan, “Restorasyon projemizde üst katta, daha çok yöresel yemeklerin sunulacağı ve gelenlere eski tarihi dokuyu hissettirecek restoranlarımız yer alacak. Aynı zamanda çeşitli etkinliklerin de yapılacağı mutfak atölyelerimiz mevcut olacak. Burada yapının aslına uygun olmayan tüm muhdes ekleri temizledik. Daha sonra duvar güçlendirmelerine geçtik. Şu anda ahşap çatkılı duvarlarımızın, restorasyon projesine uygun olarak yapımı sürmekte” diye konuştu.

Karamancılar Konağı’nın önemli ve tarihi bir yapı olduğunu sözlerine ekleyen Erturhan, “Burada hem yöresel yemeklerimizin, hem de hem de Girit Mutfağı gibi birçok değişik kültürlere ait mutfakların sunulduğu ve öğretildiği atölyeler olacak. Onlar için de, bizim için de büyük bir katkı olacak” dedi.



Paylaş :
 
Etiketler :  mutfakkültürü, mersin, tanıtım

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA