29 Nisan 2024 Pazartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
TARSUS-SEYHAN-TUZLA KIYILARI EKONOMİYE KAZANDIRILMALI


Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesiminde yer alan bakir tarım alanları, kumsallar ve boş sanayi arazilerine dikkat çeken MESİAD Başkanı Hasan Engin, bölgenin ekonomiye kazandırılması çağrısı yaptı.

 

Tarih : 22 Ekim 2020 Perşembe 23:10

Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Hasan Engin, Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesiminde yer alan bakir tarım alanları, kumsallar ve boş sanayi arazilerine dikkat çekerek bölgeye yatırım çağrısı yaptı. Tarsus-Tuzla kıyısındaki arazilerin Çukurova Bölgesi’nin en önemli tarımsal üretim alanlarından biri olduğunu hatırlatan Hasan Engin, burada üretilen ürünlerin Mersin’in tarımsal üretiminde üst sıralarda yer almasını sağladığını kaydetti. Engin, “Bu bölgenin her sorununun çözülmesi ülkemize ve üreticilerimize kazandıracaktır. Kendi kendine yeten bir ülke olmamız için çiftçilerimizin yanında olmalıyız ve sorunlarını hızlı bir şekilde çözmeliyiz. MESİAD olarak bölgenin tanıtılması ve yatırımların yapılması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Tarsus-Seyhan-Tuzla kıyı kesimindeki kumsal alanların turizme kazandırılması ile Mersin’de turizmin önem kazanacağını belirten Engin, “Son yıllarda bacasız sanayi ismi ile anılan turizm değer kazanmış, bölge ve ülkeler daha fazla turist almak için yarış haline girmişlerdir. Tarsus, Seyhan ve Tuzla da sahip olduğu kıyı şeridi ve temiz denizi ile turizme kazandırılması gereken bir bölge. Tarımsal üretimde ön planda olan bölgenin tarım arazilerine zarar vermeden bu bölge değerlendirilmeli” diye konuştu.

“Bölgedeki sanayi alanları genişletilsin”

Karataş, Yumurtalık ve Ceyhan hattında ayrıca enerji ve sanayi alanında önemli tesislerin üretim yaptığını belirten Engin, şöyle konuştu: “Ceyhan Tunaş Termik Santrali ile yapım aşamasındaki Emba Hunutlu Termik Santrali, sanayi üretim alanları, Bakü-Tiflis-Ceyhan Petrol Boru Hattı Ceyhan Terminali ve Sönmez Çimento gibi sektör devleri burada üretim yapıyor. Toros Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi de bölgenin önemli sanayi merkezlerinden. Sanayi üretiminin günden güne önem kazandığı bu yıllarda burada yapılan üretimi ‘nasıl arttırabiliriz’ diye düşünmeliyiz.” Engin, “Yapımı devam eden Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı, deniz ve demir yolları, karayolları ulaşımı ile Marmara havzasına alternatif olan Çukurova, dünyanın geleceğine yön verecek çekim merkezlerinden bir tanesidir” dedi.



Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA