4 Mayıs 2024 Cumartesi




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
90 HİKAYE KİTAP HALİNE GETİRİLDİ


Mersin genelinde 10 lise ve 2 ortaokuldan 129 öğrenci ve 21 öğretmenin katıldığı ‘Söz Uçar Yazı Kalır’ projesinin ödül töreni yapıldı.

 

Tarih : 15 Haziran 2022 Çarşamba 12:20

Öğrencilerin serbest temada yazdıkları hikâyeler, öğretmenlerin rehberliğinde inceleme ve elemelerden geçerken belirlenen 90 hikâye 224 sayfalık bir kitap haline getirildi. Kitabın basımı Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirildi.

Suphi Öner Öğretmenevinde yapılan programa Vali Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, kurum personeli, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. Kitabın tanıtımının yapıldığı törende projeye katılan öğrencilere, öğretmenlere ve proje ekibine katılım belgesi, plaket ve proje dahilinde hazırlanan kitap hediye edilerek teşekkür edildi.

“BİLGİ, DUYGU VE DÜŞÜNCELER YAZI SAYESİNDE KALICI HALE GELİR”

Törende konuşma yapan Vali Ali Hamza Pehlivan, etkinlik vesilesi ile geleceğimizin teminatı gençlerle bir arada bulunmaktan ve onların heyecanına ortak olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, tecrübeleri sözle ifade etmenin önemli olmakla birlikte bu tecrübelerin kayıt altına alınmasının ve nesilden nesile taşınmasının da bir o kadar önemli olduğunu kaydetti. Bilgi, duygu ve düşüncelerin yazı sayesinde kalıcı hale geldiğinin altını çizen Vali Pehlivan, “Dünya tarihine baktığımız zaman medeniyetleri ortaya koyduğu eserlerle yad ederiz. Elbette ki çağımız teknoloji çağı, bilişim çağı, uzay çağı ama bunu besleyen ruh sanattan, edebiyattan ve şiirden gelir” dedi.

“İNANIYORUM Kİ BU GENÇLER ARASINDA EDEBİYATA YÖNELENLER OLACAK”

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde yapılan proje ile gençlere çok önemli bir imkan sunulduğunu belirten Vali Pehlivan, “Yaklaşık 130 öğrencimiz projeye dahil olmuş ve bunlardan 90 öğrencimizin eseri kitapta toplanmış. İnanıyorum ki bu gençlerimiz arasında edebiyata yönelenler olacak. Burada hikayesi olan çocuklarımız belki bir gün kitap fuarında kendi kitabını okurlarına imzalayacak. Belki de bu kitap ve böyle bir proje sizler için yeni bir kapı açacak ve yeni ufuklara doğru yönelmenizi sağlayacaktır” diye konuştu.

Vali Pehlivan, “Çocuklarımız, gençlerimiz hem bugünlerimiz hem yarınlarımız. Çocuklarımızı, gençlerimizi çok seviyoruz, onlara çok güveniyoruz, inanıyoruz. Bize düşen devletimiz adına milletimiz adına siz sevgili çocuklarımızı, gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirmektir. İşte bugün olduğu gibi sizlere imkanlar sağlamaktır. Sizlerden ricamız bu imkanları en iyi şekilde değerlendirmeniz, değer katmanız, katma değer oluşturmanız, kendinize, ailenize, toplumumuza, ülkemize, hatta bütün insanlığa fayda sağlamanızdır” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca ise "Projede yer alan tüm öğrencilerimi ve meslektaşlarımı yürekten tebrik ediyor, sürecin başından sonuna kadar öğrencilerimizin yanında olan İl Emniyet Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Üreten neslimizin her alandaki başarılarıyla gurur duyuyor, böyle güzel çalışmaların devamının gelmesi temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 



Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, sözuçaryazıkalır, kitap

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA