14 Mayıs 2024 Salı




23:41   ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA   14:03   MERSİN’İN ŞEKERLERİNE, ŞEKERLER BÜYÜKŞEHİR’DEN   13:50   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT, RAMAZAN BAYRAMI’NI KUTLADI   13:49   MERSİNDEN KADIN KOOPERATİFİ’NDEN DEPREMZEDE ÇOCUKLARA 23 NİSAN HEDİYESİ   13:39   BÜYÜKŞEHİR’İN ‘DEPREM DAYANIŞMA PAZARI’ DEPREMZEDE ÜRETİCİLERİ AĞIRLIYOR   13:33   BÜYÜKŞEHİR’İN ÇOCUK GELİŞİM MERKEZLERİNDE ‘23 NİSAN’ COŞKUSU   14:03   HALIL DEMIRKOL: YENI DÜZENLEMELER ILE OSB’LER HıZ KAZANACAK   14:41   TARSUS, SÜPER LIG’E ‘MERHABA’ DEDI   12:34   ÇUKUROVA NORMAL SEZONU LIDER TAMAMLADı   11:37   TARSUS, AFYON’DA DAĞıLDı: 5-1   14:13   SALDıRı ÖNCEDEN KURGULANMıŞ!   17:05   TOROSLAR’DA RAMAZAN AKŞAMLARI BİR BAŞKA GÜZEL   21:58   TÜM ENGELLEMELERE RAĞMEN BAŞKAN BOZDOĞAN PROJENİN TEMELİNİ ATIYOR   21:56   ÇBK MERSİN YENİŞEHİR BELEDİYESİ AVRUPA’DA ÇEYREK FİNAL MAÇINA ÇIKIYOR   21:51   DEPREMZEDE ÇOCUKLAR KEYİFLİ DAKİKALAR GEÇİRDİ   21:42   YENİŞEHİR BELEDİYESİ EBEVEYNLERİ EĞİTEREK ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE REHBERLİK EDİYOR   21:41   VATANDAŞ VE ÖĞRENCİLERE HİZMET VEREN HALK RESTORAN YENİLENİYOR   21:30   “SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZLA GURUR DUYUYORUZ”   17:18   4 BİN 800 ÖĞRENCİNİN YKS SINAV ÜCRETİ BÜYÜKŞEHİR’DEN   17:16   YENİŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ EKİPLERİ ŞİMDİ DE ADIYAMAN’DA  
 
 
 
 
DALKILIÇ’TAN ‘EKMEK VE UN KRİZİ’ UYARISI


Nefis Un ve Ekmek Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dalkılıç, Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın devam etmesi durumunda ileride çok ciddi un ve ekmek krizi yaşanabileceği, fiyatların çok fazla yükselmesi tehlikesi bulunduğu uyarısında bulundu.

 

Tarih : 20 Mart 2022 Pazar 11:47

Nefis Un ve Ekmek Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dalkılıç, devam eden Ukrayna ve Rusya savaşının kısa zaman içinde ciddi un ve ekmek krizine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Dalkılıç, Türkiye'de savaş öncesinde de ekmek ve un konusunda büyük sorunlar yaşandığını anımsattı.

Yanlış uygulamalar sonucunda hem üreticilerin hem de tüketicilerin sorunlarla boğuştuğunu vurgulayan Dalkılıç, "Un fiyatları günden güne arttı. Çünkü artık buğday konusunda dışarıya bağımlı bir ülke haline geldik. Dolar iki kattan fazla artınca haliyle un fiyatları da artış gösterdi." dedi.

“ZAM KAÇINILMAZ HALE GELDİ”

Dalkılıç, "Sadece buğday olsa iyi. Elektrik, doğalgaz ve diğer giderlerde de ciddi artışlar oldu. Fırın esnafı bunu karşılayamaz, taşıyamaz noktaya geldi. Bu yükü halka yansıtmamak için uzun süre dayandılar ancak ekmek fiyatlarına zam yapmak kaçınılmaz hale gelmişti." diye konuştu.

Nefis Un ve Ekmek Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Dalkılıç her şey kötü giderken bir de savaşın patladığını anımsatarak, şöyle devam etti:

“Her şey çok iyi gidiyormuş gibi bir de Rusya ve Ukrayna savaşı patladı. Bu ülkeler dünyanın tahıl ambarları olarak kabul ediliyor. Biz de bu ülkelerden ithalat yapıyoruz. E savaş patladı. Rusya'ya dünya ambargo yapıyor. O da ihracat yapılmasın müsaade etmemeye başladı. Ukrayna zaten kendi derdine düşmüş. Bu şartlar altında un fiyatları artabilir. Bu da haliyle ekmek fiyatlarına yansıyabilir.

Onu da geçtim dünyada bir un krizi de yaşanabilir. Bu bizi herkesten çok etkileyebilir. Bu nedenle şimdiden gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Topraklarımız hala yerinde. Bir yere gitmediler. Acilen çiftçimiz desteklenmeli ve buğday üretimine teşvik edilmeli. Yoksa bu krizin altında kalkmak çok zorlaşabilir.”



Paylaş :
 
Etiketler :  nefisunveekmekfabrikaları, süleymandalkılıç, ekmek, un, kriz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersintekhaber.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA